Mark

Leeuwenhoekpark V — Delft



2020 - heden
woonhuis / in opdracht van particulier


Aan het Leeuwenhoekpark, vlakbij station Delft, hebben we op een bijzondere hoekkavel een grote gezinswoning ontworpen.  De niet-alledaagse vorm en maat van de kavel zie je terug in de langgerekte vorm van de woning. In de plattegrond ziet de woning eruit als een boomerang.



De buitenzijde is ingetogen vormgegeven en wordt gekenmerkt door een ritme van verticaal georiënteerde ramen in een abstracte wand van een lichtkleurige baksteen. De ramen worden visueel bijeengehouden door een horizontale band in het metselwerk. Op een aantal plekken wordt het ritme middels grote raamvlakken doorbroken. Samen met de houten elementen, zowel bij de ramen als bij de kroon van het huis, zorgen deze raamvlakken voor een speels accent in de gevel.

Om een zo duurzaam mogelijk huis te realiseren is gekozen voor een massief houten constructie en voor bodemenergie om het huis mee te verwarmen. Daarnaast biedt het groendak de mogelijkheid voor waterberging van regenwater.





︎︎︎vorige    volgende ︎