Mark

2022/09/09

Speeltuingebouw Leiden nadert voltooiing
           De afgelopen zomermaanden is hard gewerkt aan de uitbreiding en renovatie van een speeltuingebouw en peuterspeelzaal in Leiden. Het gebouw kan hierdoor weer jaren kan. De nieuwe uitbouw is volledig van hout. Het oude gebouw is ruimtelijk opnieuw ingedeeld, thermisch opgewaardeerd en opgeknapt.

2022/06/10

CLT in twee weken opgetrokken
            De CLT constructie van Leeuwenhoekpark VI in Nieuw Delft is afgelopen twee weken geassembleerd. Het uitzicht vanaf de bovenste woning is met de boomtoppen en achterliggend stadsgezicht nu al veelbelovend.

2022/06/09

Gastlezing Karlsruhe Institute of Technology
            Arie Bergsma heeft een gastlezing gegeven aan het Karlsruhe Institute of Technology over circulair ontwerpen en de projectervaringen die GAAGA daarmee rijker is geworden.2022/05/23

Het Bosbad nadert voltooiing
            We zijn enthousiast om te zien hoe het idee van Shinrin-Yoku “jezelf onderdompelen in het bos” tot leven komt. Met de paden omringd door boomstammen en het 360-graden uitzicht op de lommerrijke omgeving, voelt het echt als een wandeling door het bos.

2022/04/13

Clubhuis Ons Eiland in aanbouw
            Verscholen in een hofje van een woonblok in de stad Leiden ligt dit modernistische clubhuis uit de jaren vijftig. Als nieuw entreegebied ontwierpen we een kleine houten aanbouw met een daklijn die precies tegengesteld beweegt aan het dak van het bestaande gebouw.
2021/12/20

Een groene oase voor CPO Schiedam
            In het historische centrum van Schiedam hebben wij een kleinschalig, duurzaam appartementengebouw met gemeenschappelijke voorzieningen ontworpen voor een Collectief Particulier Eigendom (CPO) groep.
2021/11/24

Woonhuis de Nijverheid bijna klaar voor oplevering
             Nog een laatste check en puntjes op de i en dan is deze compacte, duurzame tussenwoning klaar voor oplevering.
2021/06/22

Case study ‘De Satelliet’ afgerond
            In opdracht van RE:BORN Real Estate heeft GAAGA ontwerpend onderzoek verricht naar hergebruik van het torengebouw van de Nederlandse Bank in Amsterdam.

2021/06/06

Sneak Preview: boomstam kolommen Bosbad
            De boomstammen liggen klaar om te worden toegepast in het project Bosbad in Eindhoven. De stammen zullen de balkons gaan dragen.
2021/05/15

Opdracht voor klein woonblok voor CPO in Rotterdam
           In de Erasmusstraat, in de wijk het Oude Noorden, komt een klein woonblok van zes woningen. De woningen worden door zes huishoudens via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld. Het project is een samenwerking met Urbannerdam. 2021/05/01

Sneak Preview: computergestuurde stalen kaders 
            Het proefstuk van de gevouwen raamkaders voor het project De Nijverheid is gereed. De kaders zijn volledig geautomatiseerd vervaardigd en hebben geen lasverbindingen. Ze kunnen dus ook weer uit elkaar en eventueel worden hergebruikt. 
2021/02/08

GAAGA ontwerpt woongebouw voor CPO in Schiedam
            In opdracht van de bouwgroep ‘Rijp en Groen’ heeft GAAGA een schetsontwerp gemaakt voor hun initiatief voor het bouwen van een klein appartementengebouw in het historisch centrum van Schiedam.2021/01/07

Ontwerpstudie afgerond Energiepark Leiden
            Voor één van de deellocaties in het Energiepark hebben wij een ruimtelijk onderzoek verricht naar de mogelijkheden voor nieuwe woonbebouwing in het geval dat het huidige Stadsbouwhuis wordt gesloopt. Dit hebben we gedaan in opdracht van een uniek samenwerkingsverband tussen het burgerinitiatief Nieuw Leids Bolwerk (NLB), de Gemeente Leiden en het consortium van de marktpartijen Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD), Steenvlinder en de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBEG).
2020/11/19

Gastlezing TU Delft
           Architect Esther Stevelink geeft gastlezing aan de TU Delft over het collectieve woongebouw, met aandacht voor het aspect ontwerpen voor een bouwgroep.2020/08/24
GAAGA is verhuisd
            Van een bedrijfsruimte in een woongebouw van eigen ontwerp aan de Nieuwe Gracht in Delft heeft GAAGA zijn nieuwe thuis gemaakt. 
2020/03/24 

Hans Sauer Award 2020 voor CiWoCo
            The Hans Sauer Award 2020 "Designing Circularity in the Built Environment" focuses on changing practices in the system that produces the "built environment" of cities and landscapes. Our project CiWoCo was among the award winning entries in the category ‘Best Practice and Design’. The expert jury has chosen seven award winners from over 70 submissions from Germany and the Netherlands.

"Make, Use, Waste" - the prevailing linear way of thinking and acting powered by consumerism puts severe pressure on earth's natural resources. How can this pattern be changed and how can modern life and our societies become more circular? Currently one of the most resource consuming sectors is the building and construction sector. In Europe it accounts for approximately half of all extracted materials, half of total energy consumption, one third of water consumption and one third of waste generation.
2020/03/16

CiWoCo 1.0 wint Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2020
         CiWoCo 1.0 in Buiksloterham heeft de Circulaire Ring gewonnen tijdens de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2020. De jury selecteerde CiWoCo als winnaar vanwege de unieke manier van werken van de CPO-groep, de aandacht voor circulariteit en de voorbeeldwerking voor andere opdrachtgevers.

De jury: “Dit soort collectief opdrachtgeverschappen zijn complex en daarmee is CiWoCo een interessant voorbeeld voor anderen. Vooral omdat deze vorm van opdrachtgeverschap aansluit bij de groeiende vraag naar alternatieven voor projectmatige woningbouw. Het experimentele circulaire woonwerkgebouw in Amsterdam-Noord, is opgezet en uitgewerkt volgens de principes van Open Bouwen en circulariteit, waarbij losmaakbaarheid en modulariteit veel aandacht hebben gekregen. Dit is bereikt door gebruik te maken van een demontabel droog bouwsysteem en door verschillende bouwlagen zoals constructie, installaties en woningindeling van elkaar te scheiden. De gevel is gemaakt van hergebruikt hout (oude damwandprofielen)”.


Mark