Zelfbouw

De afgelopen jaren geven gemeenten steeds vaker grond uit in kleine kavels. Ook krijgen inwoners in toenemende mate zeggenschap over de woonomgeving en het eigen woonhuis.

Bijzonder huis
Dankzij deze ontwikkelingen en aanpassingen in het Bouwbesluit in 2012 bouwen steeds meer particulieren hun eigen huis. Met de aanpassingen in het Bouwbesluit, dat alle regelgeving rond de bouw van nieuwe woningen in Nederland vastlegt, hebben particulieren extra vrijheden gekregen bij het ontwikkelen van hun eigen woning. Wij hebben meerdere woonhuizen ontworpen, onder andere in Leiden, Delft, Den Haag en Amsterdam, die veelvuldig in de vakmedia zijn verschenen. Ons Huis NL III kreeg een eervolle vermelding voor de HÄUSER AWARD 2011. Stripe House ontving in 2014 zelfs de eerste prijs en werd genomineerd voor de Leidse Architectuurprijs 2013.

Particulier opdrachtgeverschap
Niet alleen is ieder huis dat we voor een particulier ontwerpen anders, ook ieder proces is dat. De een heeft al een heel concreet beeld van de eisen waaraan de woning moet voldoen, waar de ander met een stapel foto’s van mooie huizen komt en weer een ander zegt: ‘Jullie zijn de experts, verras me!’ Dat maakt ieder proces een bijzondere ervaring, waarbij wij er uiteraard voor zorgen dat alle technische en bouwkundige zaken naar behoren verlopen.