Materialen en detail

Een fraaie, zorgvuldige detaillering en duurzaam, esthetisch materiaalgebruik zijn essentiƫle onderdelen van een goed architectonisch ontwerp.

Materialen optimaal benutten
De keuze van de materialen en bouwproducten is een belangrijk onderdeel van een gebouwontwerp. Niet alleen hoe ze eruitzien, maar ook hoe ze voelen, hoe ze gemaakt zijn, hoe ze bij elkaar komen, hoe het licht erop valt. Materialen en producten zijn sfeerbepalend en bovendien vaak sturend in de wijze van bouwen en detailleren. In ieder project proberen we de kwaliteiten van het gekozen materiaal optimaal te benutten. Wat zijn de specifieke eigenschappen van een materiaal, de kansen en beperkingen? Wat gebeurt er met een materiaal onder invloed van water, wind, zon en gebruik? Dit testen we veelvuldig met materiaalmonsters en mock-ups.

In het detail komt alles samen
Ogenschijnlijk onbeduidende zaken en detaillering maken enorme verschillen in de beleving. Onze ervaring is dat in het kleine detail alles samenkomt: duurzaam materiaalgebruik, energieprestaties, maakbaarheid, kosten, regelgeving en esthetiek. Al in het begin van het ontwerpproces heeft het detail onze aandacht. Doordat we de benodigde specialistische kennis en ervaring op het gebied van materialen en bouw- en geveltechniek zelf in huis hebben, kunnen we dit onderdeel vroegtijdig meenemen. Het gaat ons om de beheersing van de details en materialen zodat een samenhangend en verfijnd geheel kan ontstaan. Enthousiast geworden? Neem contact met ons op.