Interieur

Een groot deel van de dag brengen mensen binnen door. Hoe een ruimte is vormgegeven is bepalend voor de ervaring ervan.

Vormgeven aan beleving
Architectuur is beleving. Hoe je een gebouw ervaart als je het ’s ochtends binnenloopt en ’s avonds weer verlaat. Hoe je erin wakker wordt, hoe je er lessen volgt of werkt. Het interieur van een gebouw ontwerpen vraagt aandacht voor het gevoel van de gebruiker. Wat maakt een ruimte prettig om in te verblijven? Deze vraag overstijgt primaire behoeften en noodzakelijkheden.

Het sturen van de atmosfeer
Als architect proberen we de atmosfeer in het gebouw te sturen en een prikkelende, ruimtelijke ervaring op te roepen door te spelen met licht en schaduw, doorkijkjes, zichtlijnen, kleur en materialen. Zo brengt de vide in het Stripehouse een grote hoeveelheid gelijkmatig noorderlicht in de woonruimte, waardoor een serene sfeer ontstaat. In de intieme woonruimte van het V-huis is het bijzonder vormgegeven houten dak sfeerbepalend. Niet alleen zichtbare elementen bepalen de atmosfeer van een ruimte, maar bijvoorbeeld ook de akoestiek. De geperforeerde houten meterkasten in het trappenhuis van De Hallen zijn zo ontworpen dat ze de akoestiek verbeteren en zorgen bovendien voor een warme uitstraling.

Relatie interieur en exterieur
Het ontwerpen van een interieur staat niet op zichzelf. Als ontwerper regisseer je de relatie tussen binnen en buiten. Het grote venster in de vide van het Stripehouse stuurt de blik omhoog zodat je gewaar wordt van het spel van de Hollandse luchten. Ook in het Theehuis wordt het exterieur onderdeel van het interieur en ontstaat binnen het gevoel dat je buiten bent, door de grote glasvlakken, het gebruik van hout in interieur en exterieur en door de daken en vloeren die van binnen naar buiten doorlopen. Enthousiast geworden? Neem contact met ons op.